Valion hillotehdas Suonenjoella investoi isosti tulevaan

Uutiset / 28.05.2025

Valion tehtaalla Suonenjoella Suomen suurimman hillotehtaan uudet tuotantotilat on juuri luovutettu käyttäjille kalustamista ja  tuotannonvarustamista varten. Hankkeessa vanha pakkasvarasto muutettiin uudeksi tuotantotilaksi, jonne tulee tämän vuoden aikana merkittävästi uutta huipputeknologiaa. Tulevien laitteiden automatiikalla paitsi helpotetaan fyysisesti raskaita työvaiheita myös tehostetaan ja nopeutetaan tuotantoa sekä laajennetaan tehtaan toimintaa.

Koko rakennustöiden ajan tehdas toimi normaalisti ja elintarviketuotannon asettamat vaatimukset oli huomioitu rakennustöiden toteutuksessa ja erityisesti puhtauden ja olosuhdehallinnassa. ”Oli aluksi hurjaa seurata miten seinän toisella puolella paalutettiin samaan aikaan, kun tuotanto pyöri täyttä höyryä”, kuvailee Valion tekninen päällikkö Tero Parviainen muutostöiden aikaisia mietteitään. ”Mitään ongelmia ei kuitenkaan syntynyt vaan urakoitsija varmisti nykyteknologialla ja ennen kaikkea osaamisellaan tuotantotilojemme pysymisen puhtaina ja hygieenisinä myös rakennustöiden aikana”, hän jatkaa tyytyväisenä.

Korkeaan varastotilaan rakennettiin uusi betoninen välipohja painumattomien paaluperustusten ja teräsrunkorakenteiden varaan. Paalutuksen avulla rakennuksen uudet lisääntyneet kuormitukset saatiin siirrettyä hallitusti kallioperään.

Hankkeen rakennustyöt aloitettiin vuoden 2023 joulukuussa ja uudet tuotantotilat valmistuivat joulukuussa 2024. Tehtaalla tehtiin myös muita rakennustöitä urakan valmistuttua ja niistä laboratorio- ja toimistotilojen saneeraus valmistui huhtikuussa 2025. Hanke on oli osa suurempaa investointia, jonka arvo kokonaisuudessaan yli 10 miljoonaa euroa. Suonenjoen tehtaalla työskentelee noin 100 henkilöä tuotteen valmistuksen eri vaiheissa ja kehitystyössä. Tehtaan vuosituotanto on noin 14 miljoonaa kiloa teollisuuslisiä, hilloa ja lisäksi siellä valmistetaan marmeladeja, soseita ja erilaisia täytteitä leipomoille.

Takaisin