Valion hillotehtaalle rakentuu uusi esikäsittelytila

Uutiset / 31.01.2024

Suomen suurimmalla hillotehtaalla Suonenjoella on meneillään uuden esikäsittelytilan rakennustyöt. Kaiken kaikkiaan Valio investoi tehtaaseen yli 10 miljoonaa euroa ja nyt rakentuva tila on osa kokonaisuutta. Hankkeessa entiseen pakkasvarastohalliin tehdään uudet alapohjarakenteet, tilajaot sekä teräsporapaalut vaativa noin 450 m2 välipohja. Samalla myös alueen talotekniikkaa uusitaan.

Erityistä huomiota hankkeessa kiinnitetään rakennusaikaiseen pölynhallintaan, sillä seinän toisella puolella olevissa tiloissa on tehtaan tuotanto normaalisti käynnissä koko rakennustöiden ajan. Asianmukaisella kalustolla voidaan varmistaa, ettei rakentaminen vaikuta tehtaan toimintaan. Lisähaastetta antaa myös olemassa olevan rakennuksen asettamat rajat muulle kalustolle, jota mm. paalutuksiin ja nostoihin tarvitaan.

Rakennusliike Konttinen on hankkeen päätoteuttaja ja kohde valmistuu osaltamme vuoden 2024 syksyllä.

Takaisin